Nieuwe pagina: fallback

Vlaanderen

Themis — Ontdek gestructureerde informatie over de besluitvorming van de Vlaamse Regering. Naar de hoofdinhoud

Detailpagina voor onderwerp

Deze pagina geeft informatie over het onderwerp http://themis.vlaanderen.be/id/resource/fa9277d0-4cfa-11eb-87b9-bb867beb4542 weer, door relaties en details te tonen.


Eigenschappen en relaties

Directe links van het onderwerp.

Eigenschap Onderwerp
2016-03-11T12:00:00+01:00
http://themis.vlaanderen.be/id/concept/document-type/63d628cb-a594-4166-8b4e-880b4214fc5b
http://themis.vlaanderen.be/id/agendapunt/65ce3a33-4c79-11eb-9bee-cf03b228ad18
17
http://themis.vlaanderen.be/id/concept/thema/610ed51e-6b20-4171-9a83-eedc6eabf7e6
http://themis.vlaanderen.be/id/concept/thema/faf802ff-bca7-4419-acc0-d84937e5bcd4
<p>In het kader van de Zesde Staatshervorming zijn de Gemeenschappen en Gewesten sinds 1 juli 2014 bevoegd om voor hun overheidspersoneel (voor statutaire en contractuele personeelsleden van openbare besturen, lokale en provinciale besturen, Gemeenschappen en Gewesten en het onderwijs) een <strong>eigen stelsel van loopbaanonderbreking</strong> te regelen. De Vlaamse overheid is sinds begin 2015 financieel verantwoordelijk voor de betaling van de loopbaanonderbreking openbare sector (exclusief de thematische verloven). Begin februari dit jaar werd de aanmoedigingspremie bovenop een federale eindeloopbaan in het kader van de loopbaanonderbreking openbare sector afgeschaft. Dat betekent dat een nieuwe instroom van 55-plussers (en 50-plussers bij uitzonderingen) met een aanmoedigingspremie niet meer mogelijk wordt. Die maatregel was een eerste stap op weg naar een Vlaams stelsel van zorgkrediet en is dus een complementaire maatregel ten aanzien van de globale hervorming. Nu beslist de Vlaamse Regering principieel tot <strong>toekenning van onderbrekingsuitkeringen voor zorgkrediet</strong>. Het besluit regelt het recht op onderbrekingsuitkeringen voor het <strong>deeltijds of volledig onderbreken van de loopbaan voor het openbaar ambt met het oog op een betere combinatie van het beroeps-en gezinsleven</strong>. Het recht op (onbetaald) verlof wordt geregeld door de diverse overheidsbesturen (diensten Vlaamse overheid, de lokale en provinciale besturen en het onderwijs). Om de personeelsleden te laten genieten van een onderbrekingsuitkering impliceert het Zorgkrediet dat de rechtspositiebepalingen van de desbetreffende verantwoordelijke besturen zullen aangepast moeten worden via eigen regelgeving. Dit besluit wordt nog geagendeerd voor onderhandelingen in de bevoegde onderhandelingscomités. Daarna wordt het advies ingewonnen van de Raad van State.</p>
http://themis.vlaanderen.be/id/mandataris/5fed907ee6670526694a069b
In het kader van de Zesde Staatshervorming zijn de Gemeenschappen en Gewesten sinds 1 juli 2014 bevoegd om voor hun overheidspersoneel (voor statutaire en contractuele personeelsleden van openbare besturen, lokale en provinciale besturen, Gemeenschappen en Gewesten en het onderwijs) een eigen stelsel van loopbaanonderbreking te regelen. De Vlaamse overheid is sinds begin 2015 financieel verantwoordelijk voor de betaling van de loopbaanonderbreking openbare sector (exclusief de thematische verloven). Begin februari dit jaar werd de aanmoedigingspremie bovenop een federale eindeloopbaan in het kader van de loopbaanonderbreking openbare sector afgeschaft. Dat betekent dat een nieuwe instroom van 55-plussers (en 50-plussers bij uitzonderingen) met een aanmoedigingspremie niet meer mogelijk wordt. Die maatregel was een eerste stap op weg naar een Vlaams stelsel van zorgkrediet en is dus een complementaire maatregel ten aanzien van de globale hervorming. Nu beslist de Vlaamse Regering principieel tot toekenning van onderbrekingsuitkeringen voor zorgkrediet. Het besluit regelt het recht op onderbrekingsuitkeringen voor het deeltijds of volledig onderbreken van de loopbaan voor het openbaar ambt met het oog op een betere combinatie van het beroeps-en gezinsleven. Het recht op (onbetaald) verlof wordt geregeld door de diverse overheidsbesturen (diensten Vlaamse overheid, de lokale en provinciale besturen en het onderwijs). Om de personeelsleden te laten genieten van een onderbrekingsuitkering impliceert het Zorgkrediet dat de rechtspositiebepalingen van de desbetreffende verantwoordelijke besturen zullen aangepast moeten worden via eigen regelgeving. Dit besluit wordt nog geagendeerd voor onderhandelingen in de bevoegde onderhandelingscomités. Daarna wordt het advies ingewonnen van de Raad van State.
612d5658-dec1-11e9-aa72-0242c0a80002
Zorgkrediet
  • Resultaten 1 - 12 van 12

Verwijzingen

Inverse links naar het onderwerp.

Geen verwijzingen gevonden.