Nieuwe pagina: fallback

Vlaanderen

Themis — Ontdek gestructureerde informatie over de besluitvorming van de Vlaamse Regering. Naar de hoofdinhoud

Detailpagina voor onderwerp

Deze pagina geeft informatie over het onderwerp http://themis.vlaanderen.be/id/resource/9b5fa110-4cfb-11eb-87b9-bb867beb4542 weer, door relaties en details te tonen.


Eigenschappen en relaties

Directe links van het onderwerp.

Eigenschap Onderwerp
2015-11-27T12:00:00+01:00
http://themis.vlaanderen.be/id/concept/document-type/63d628cb-a594-4166-8b4e-880b4214fc5b
http://themis.vlaanderen.be/id/agendapunt/705ba4b5-4c79-11eb-9bee-cf03b228ad18
25
http://themis.vlaanderen.be/id/concept/thema/30354d68-91c8-47b0-b5ba-6418d261f642
<p>In de regelgeving van het <strong>Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)</strong> zit een <strong>cumulverbod</strong> vervat: <strong>wanneer een schadepost reeds vergoed werd, kan de persoon met een handicap geen tussenkomst bekomen bij het VAPH voor ondersteuning die werd vergoed door die schadepost</strong>. Het VAPH is bevoegd om tussenkomsten te verlenen in de kosten van ondersteuning door hulpmiddelen, aanpassingen en ondersteuning door een dienst of voorziening. Het cumulverbod wordt in principe toegepast door de tussenkomsten te schorsen tot dat de persoon met een handicap heeft aangetoond dat hij zijn schadeloosstelling die dezelfde schade vergoedt, volledig heeft uitgeput. Dat ligt moeilijker wanneer het gaat om ondersteuning door een dienst of voorziening. Deze tussenkomsten worden immers niet rechtstreeks aan de persoon met een handicap betaald, maar wel aan de dienst of voorziening die de ondersteuning biedt. Een schorsing van deze tussenkomsten zou betekenen dat de persoon met een handicap zelf met de dienst of voorziening moet onderhandelen over zijn ondersteuning en de kostprijs. Rond het cumulverbod voor zorg en ondersteuning kan er dus een probleem ontstaan voor de persoon met een handicap om bepaalde uitgaven te bewijzen. Daarom keurt de Vlaamse Regering, na advies van de Raad van State, definitief een besluit goed waarin <strong>regels worden vastgesteld met betrekking tot het bewijs van de uitputting van de schadeloosstelling, met inbegrip van een regeling voor het aanrekenen van een bedrag niet bewijsbare uitgaven.</strong></p>
http://themis.vlaanderen.be/id/mandataris/5fed907ee6670526694a069a
In de regelgeving van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) zit een cumulverbod vervat: wanneer een schadepost reeds vergoed werd, kan de persoon met een handicap geen tussenkomst bekomen bij het VAPH voor ondersteuning die werd vergoed door die schadepost. Het VAPH is bevoegd om tussenkomsten te verlenen in de kosten van ondersteuning door hulpmiddelen, aanpassingen en ondersteuning door een dienst of voorziening. Het cumulverbod wordt in principe toegepast door de tussenkomsten te schorsen tot dat de persoon met een handicap heeft aangetoond dat hij zijn schadeloosstelling die dezelfde schade vergoedt, volledig heeft uitgeput. Dat ligt moeilijker wanneer het gaat om ondersteuning door een dienst of voorziening. Deze tussenkomsten worden immers niet rechtstreeks aan de persoon met een handicap betaald, maar wel aan de dienst of voorziening die de ondersteuning biedt. Een schorsing van deze tussenkomsten zou betekenen dat de persoon met een handicap zelf met de dienst of voorziening moet onderhandelen over zijn ondersteuning en de kostprijs. Rond het cumulverbod voor zorg en ondersteuning kan er dus een probleem ontstaan voor de persoon met een handicap om bepaalde uitgaven te bewijzen. Daarom keurt de Vlaamse Regering, na advies van de Raad van State, definitief een besluit goed waarin regels worden vastgesteld met betrekking tot het bewijs van de uitputting van de schadeloosstelling, met inbegrip van een regeling voor het aanrekenen van een bedrag niet bewijsbare uitgaven.
610f4b9a-dec1-11e9-aa72-0242c0a80002
Cumulverbod VAPH
  • Resultaten 1 - 11 van 11

Verwijzingen

Inverse links naar het onderwerp.

Geen verwijzingen gevonden.