Detailpagina voor onderwerp
Deze pagina geeft informatie over het onderwerp http://themis.vlaanderen.be/id/nieuwsbericht/6756AC4047DB51441BD9FEB1 weer, door relaties en details te tonen.
Eigenschappen en relaties
Directe links van het onderwerp.
Eigenschap | Waarde |
---|---|
6756AC4047DB51441BD9FEB1 |
|
http://themis.vlaanderen.be/id/mandatee/a712e06b-457c-4ae6-82d3-deefa22f038e |
|
Toekenning strategische ecologiesteun aan Veurne Snack Foods bv in Veurne |
|
2024-12-16T12:51:06.049Z |
|
http://themis.vlaanderen.be/id/agendapunt/68c2f170-bbac-11ef-9c4c-4968b8ba3612 |
|
1 |
|
http://www.semanticdesktop.org/ontologies/2007/01/19/nie#htmlContent |
<div lang="nl-BE" data-say-document="true"><p>De Vlaamse Regering kent <strong>2,24 miljoen euro strategische ecologiesteun</strong> toe aan <strong>Veurne Snack Foods bv</strong> in Veurne. Veurne Snack Foods bv is een productievestiging binnen de PepsiCo groep en produceert <strong>jaarlijks</strong> meer dan <strong>80.000 ton chips</strong>. Deze productielijnen gebruiken een klassieke technologie waarbij frituurolie op basis van aardgas wordt verwarmd tot 180°C. Met dit project wordt <strong>op één pilootlijn de aardgasverwarming vervangen door een geëlektrificeerd proces op basis van energierecuperatie, waarbij stoom als warmtebron</strong> <strong>voor de frituurolie</strong> wordt gebruikt. De combinatie van energierecuperatie (60%-70%) en elektrificatie (30%-40%) zorgt samen voor 100% reductie in aardgasverbruik en in directe CO<sub>2</sub>-emissies. Bovendien zal men dankzij het opvangen van de warme dampen jaarlijks 18.000 m³ water recupereren en zuiveren.</p></div> |
Verwijzingen
Inverse links naar het onderwerp.
Geen verwijzingen gevonden.